Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Jak potkávat svět

s Petrem Sovičem

Zábava

Premiéra: 4.5.2023

Výroba: 2023

Komorní setkání Jiřího Pavlici s jeho hostem, kterým je tentokrát swingový zpěvák, moderátor, dramaturg a příležitostný hudební producent Petr Sovič.

Petr je rovněž zakladatelem a kapelníkem orchestru Golden Big Band Prague, moderátor a dramaturg pořadu Gramofon, a také frontman doprovodné kapely Gramofon.
V dětství byl ovlivněn svými prarodiči v poslechu hudby a zamiloval se do swingového rytmu a zvuku velkých orchestrů. Ve 12 letech začal hrát na trubku v Základní umělecké škole na Proseku, kde také působil ve své první školní dixielandové kapele The DixieBoys, kterou později vedl jako kapelník a frontman. V době dospívání a studií si vyzkoušel více hudebních žánrů od big beatu, přes swing, jazz, ska až k české dechovce. V 17 letech se stal kapelníkem pražského dechového orchestru Žižkovanka a v roce 2011 založil orchestr Golden Big Band Prague. Od dětství snil o tom, že se jednou stane kapelníkem velkého big bandu po vzoru Karla Vlacha, Gustava Broma, Ladislava Bezubky či Karla Krautgartnera. S tímto orchestrem také vystupuje po boku hvězd domácí i zahraniční hudební scény doma i v zahraničí (Slovensko, Polsko).

Zábava

Premiéra: 4.5.2023

Výroba: 2023