Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Na koberečku

s Agnieszkou Holland

Publicistika

Premiéra: 31.10.2011

Výroba: 2011

113. díl Koberečku se ohlédne za letošním festivalem Film ve znamení ryby v Olomouci. Setkali jsme se tam s významnou filmovou a televizní scénáristkou a režisérkou Agnieszkou Holland, která slaví úspěchy v rodném Polsku i v Holywoodu.

Z rozhovoru s touto umělkyní se dozvíte o jejím vztahu k Čechům, zda má duchovní film naději oslovit širší veřejnost a také co ji vedlo k touze natočit film o knězi Jerzym Popieluszkovi.

Představíme Vám knihu Notkera WolfaDopřej si čas, kterou vydaly Paulínky.

Autor Notker Wolf narozený v roce 1940 je opatem primasem benediktinského řádu. Od roku 2000 sídlí v Římě a je zodpovědný za více než 800 benediktinských klášterů po celém světě. A jak se praví na přebalu knihy: Autor je známý nejen svou vzdělaností a přehledem o různých společenských otázkách, ale také svou láskou k rockové hudbě. Sám hraje na příčnou flétnu a elektrickou kytaru....

Seznámíme vás s nejnovější filmovým zpracování klasického díla Jana Eyrová.

Hrdinka, která nepřestává inspirovat generace čtenářů a diváků po celém světě, si nyní díky novému a odvážnému zpracování nachází cestu k nové generaci. V hlavních rolích romantického dramatu se představí Mia Wasikowska, kterou znáte z Alenky v říši divů a její spoluhráč Michael Fassbender. Režisér Cary Joji Fukunaga vypráví životní příběh Jany Eyrové prostřednictvím flashbacků, které mapují dramatické a pohnuté situace, jež zoufalou a vyděšenou mladou ženu přivedly až do domu duchovního otce Johna Riverse, v jehož harmonické domácnosti se chce nadobro odstřihnout od minulosti.

Publicistika

Premiéra: 31.10.2011

Výroba: 2011