Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

ARTBITR - Kulturní magazín

s pěvkyní Martou Infante

Publicistika

Výroba: 2016

Marta Infante se narodila v katalánské Lleidě. Tady se také začala seznamovat se světem hudby a studovala zde hru na klavír, violu a zpěv. Ve studiu zpěvu potom pokračovala na Fakultě umění Ostravské univerzity u docentky Drahomíry Míčkové.
Zpívala s Orquesta Nacional de España, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Filarmónica de Málaga, Sinfónica de Madrid,  Sinfónica de Galicia,  Orquesta Sinfónica  de Bilbao a dalšími významnými španělskými i zahraničními hudebními tělesy. Spolupracovala s dirigenty jako Jordi Casas, Josep Vila, Aldo Ceccato, Ángel Gómez Martínez, Paul Daniels a s řadou dalších významných osobností.
    
Marta Infante Alexandre se věnuje písňové tvorbě a čerpá i z české hudby. V Palau de la Música Catalana v Barceloně získala cenu v soutěži El Primer Palau za interpretaci písní Gustava Mahlera a Antonína Dvořáka. Tvoří stálé duo s barokním harfistou Manuelem Vilasem. Spolu s ním vystupovala na mnoha festivalech a také pořídila četné nahrávky, v roce 2015 se společně představili na Svatováclavském hudebním festivalu v Ostravě.
    
V oblasti staré hudby zpívala Marta Infante Alexandre na mnoha evropských festivalech, jako jsou například Benátské bienále, The Bijloke (Belgie), Festival Baroque de Sablé (Francie), Mezinárodní festival duchovní hudby v Oslo (Norsko), představila se ale také například v Libanonu, na Kubě, v Argentině a dalších jihoamerických zemích. Koncertuje rovněž v České republice, znají ji nejen návštěvníci Svatováclavského hudebního festivalu, ale také festivalu Janáčkův máj či Concentus Moraviae.

Publicistika

Výroba: 2016