Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Zpravodajské Noeviny

26. 5. 2022

Zpravodajství

Premiéra: 26.5.2022

Výroba: 2022

Reportáže


Hrob Charity ve Staré Bělé

Zástupci Armády spásy a Charity Ostrava vzpomenuli na zemřelé bezdomovce. Sešli se ve Staré Bělé s duchovními a svými klienty. Biskup Martin David pak požehnal také nově zřízené pietní místo na místním hřbitově.


Pouť rodin na Svatém Antonínku

V letošním roce si připomínáme 120. výročí narození pátera Antonína Šuránka. A právě k této příležitosti uspořádalo Cntrum pro rodinu z Veselí nad Moravou Pouť rodin na Svatém Antoníku - místě, které Antonín Šuránek tolik miloval. Slavnostní bohoslužbu sloužil biskupský delegát pro pastoraci – P. Petr Bulvas.


Vzpomínka na kněze Jana Bulu

V sobotu si v Lukově na Vysočině připomínali památku obětí komunistického režimu, konkrétně pak popravené kněze Jana Bulu, Václava Drbolu a Františka Pařila. Poprosili jsme Miroslava Kasáčka ze Sdružení Paměť, autora knih A přece budu blízko a Mlynáři od Babic, aby zavzpomínal na Jana Bulu, který má 70. výročí popravy.


Nová světla pro plzeňskou synagogu

V neděli 10. dubna se po tříleté rekonstrukci za sto milionů korun otevřela Velká synagoga v Plzni. Jde o druhou největší synagogu v Evropě a jednu z pěti největších na světě. O výrobu dobového osvětlení se postaral pasíř Martin Jirásek.


Festival všemi směry

Všemi směry. Tak se nazývá festival pořádaný studenty  Vyšší odborné školy publicistiky.  Letošní ročník proběhl v areálu školy 19. května a byl první po tříleté pauze. Programem byly rozhovory s úspěšnými osobnostmi z médií, vyhlašování cen za školní projekty, dražba a závěrečný koncert.

Zpravodajství

Premiéra: 26.5.2022

Výroba: 2022