Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Živě s Noe

Zábava

Premiéra: 14.9.2023

Výroba: 2023

Vysíláním provází Halina Františáková.

Hostem ve vysílání byla Dobromila Hamplová, ředitelka Podzimního festivalu duchovní hudby v Olomouci. Představila nejen program letošního 30. ročníku této významné akce, ale zavzpomínala také na festivalové začátky.

Podzimní festival duchovní hudby byl založen v roce 1994 a za 30 let svého trvání se stal jednou z hlavních kulturních událostí v Olomouci. Pořadatelem festivalu je MUSICA VIVA z.s.  za podpory Olomouckého arcibiskupství, s statutárního města Olomouc,  Olomouckého kraje a Ministerstva kultury ČR. Od svého vzniku do roku 2021 se festival konal pod záštitou Mons. Jana Graubnera, arcibiskupa olomouckého a metropolity moravského, v roce 2022 záštitu nad festivalem převzal Mons. Josef Nuzík, administrátor olomoucké arcidiecéze.
Spoluzakladatelem a uměleckým garantem byl 15 let přední český dirigent Stanislav Macura, který vtiskl festivalu jeho podobu a specifičnost. Dramaturgie čerpá z nesmírně bohatého dědictví největších skladatelů celého světa, aniž by se vyhýbala současné hudbě a zároveň má i ekumenický rozměr. Festival získal renomé také díky vynikajícím uměleckým výkonům špičkových sólistů, vokálních a instrumentálních hudebních těles.
Z festivalových koncertů byly pořízeny rozhlasové nahrávky (Český rozhlas, Radio Niederoesterreich ORF, Slovenský rozhlas, Polské Radio), koncerty byly vysílány v evropských zemích prostřednictvím Evropské vysílací unie (EBU). Bylo natočeno a odvysíláno 31 koncertů ve spolupráci s Českou televizí a televizí NOE.

http://www.podzimni-festival.cz/


Pravidelné živé vysílání, ve kterém vás každý všední den naši moderátoři provedou tím, co se děje kolem nás. Aktuální témata, zajímaví hosté, pozvánky a reportáže, interaktivní soutěže, dění v církvi, společnosti i v televizi Noe a jejím vysílání. To vše a mnoho dalšího může být náplní tohoto desetiminutového vysílání. Fantazii se meze téměř nekladou, jsme televizí dobrých zpráv a nejdůležitější pro nás je, abyste se s námi cítili dobře.

Zábava

Premiéra: 14.9.2023

Výroba: 2023