Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Živě s Noe

rozhovor - P. Peter Krenický

Zábava

Premiéra: 24.1.2024

Výroba: 2023

Hostem Janka Ženatého je ve vysílání P. Peter Krenický, slovenský kněz-misionář působící už 30 let na Ukrajině.
Hovoří o životě na Ukrajině v době války, svém zajetí ruskými vojáky a Boží blízkosti, kterou v tom čase prožíval, ale také o možnostech pomoci.
V současné době je jakousi spojkou mezi okupovaným východem Ukrajiny a farnostmi z Česka a Slovenska. Svým farníkům z východu se dále snaží pomáhat. 

Finanční podporu lze poslat na č.ú.: 1975790043/0800
Z peněz budou zakoupeny mimo jiné také léky a oblečení pro zraněné vojáky a civilisty na frontě a v polních nemocnicích.

Svým působením na Zakarpatské Ukrajině se výrazně zasloužil nejen o obnovu katolické církve v této zemi, ale prostřednictvím řady humanitárních projektů pomohl velikému zástupu lidí v jejich materiální a duchovní bídě. Je iniciátorem a následně dlouholetým garantem mnoha humanitárních projektů realizovaných na Ukrajině pod záštitou Charity ČR.
Po sedmnáctiletém působení v Tjačivském rajonu na Zakarpatské Ukrajině odešel o 2 000 km dál na východ do Zaporožské oblasti, kde od roku 2010 působil ve městě Melitopol ležícího blízko Azovského moře. Po vypuknutí války v únoru 2022 se město brzy dostalo pod kontrolu ruské armády. P. Peter Krenický byl na podzim 2022 ruskými vojáky zajat a mučen. Nakonec se mu po prožitých velkých útrapách podařilo dostat do bezpečí a zůstává na Zakarpatské Ukrajině. V současné době je jakousi spojkou mezi okupovaným východem Ukrajiny a farnostmi z Česka a Slovenska. Svým farníkům z východu se dále snaží pomáhat.


Pravidelné živé vysílání, ve kterém vás každý všední den naši moderátoři provedou tím, co se děje kolem nás. Aktuální témata, zajímaví hosté, pozvánky a reportáže, interaktivní soutěže, dění v církvi, společnosti i v televizi Noe a jejím vysílání. To vše a mnoho dalšího může být náplní tohoto desetiminutového vysílání. Fantazii se meze téměř nekladou, jsme televizí dobrých zpráv a nejdůležitější pro nás je, abyste se s námi cítili dobře.

Zábava

Premiéra: 24.1.2024

Výroba: 2023