Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Terra Santa News

31. 1. 2024

Zpravodajství

Premiéra: 31.1.2024

Výroba: 2024

Mezi vědou a vírou

Po oslavách 100. výročí založení Františkánského biblického institutu v Jeruzalémě, které se konaly v Římě, vám nabízíme seriál o historii této vědecké instituce, jež se zabývá studiem biblické teologie a archeologie v zemích Blízkého východu. V prvním díle nás do této problematiky uvedou otec Rosario Pierri a otec Claudio Bottini.


Komisaři Svaté země z Itálie na návštěvě v Sýrii

Na cestu do Sýrie se vydala delegace šesti komisařů Svaté země z Itálie, aby se zde seznámili s působením Kustodie Svaté země v této zemi. Bratři navštívili františkánské komunity v Damašku, Aleppu a Latakii.


Skupina kněží na návštěvě ve Svaté zemi

Skupina kněží z italských diecézí Miláno, Monza a Cremona se vydala v těchto obtížných dobách do Svaté země, aby zde jednala o podmínkách organizování nových poutních zájezdů do Svaté země, v souladu s přáním kustoda otce Pattona, který vybízí všechny poutníky k návratu na posvátná místa.


Statistické údaje o křesťanské populaci v Izraeli

Izraelský centrální statistický úřad publikoval aktuální údaje o křesťanském obyvatelstvu. V Izraeli nyní žije 187 tisíc křesťanů, což představuje 1,9 procenta všech obyvatel země. Počet křesťanů se za poslední období mírně zvýšil.

Zpravodajství

Premiéra: 31.1.2024

Výroba: 2024