Podpořte prosím Lepší oči pro Noe – sbírka na nové kamery pro přenosový vůz

Terra Santa News

14. 2. 2024

Zpravodajství

Premiéra: 14.2.2024

Výroba: 2024

Studovat bibli na místě, kde vznikla

V posledním díle našeho seriálu ke 100. výročí založení Františkánského biblického institutu se budeme věnovat exkurzím na posvátná místa a archeologické lokality. Otec Gianantonio měl možnost spolupracovat s významnými archeology Svaté země a podělil se s námi o své zkušenosti.


Další děti z Gazy se léčí v Itálii

5 února v přístavu La Spezia zakotvila loď s dalšími zraněnými dětmi z Pásma Gazy. Mnohé z nich mají těžká zranění. Na italské půdě je přivítal ministr zahraničních věcí Antonio Tajani a vikář kustodie Svaté země otec Ibrahim Faltas.


Svátek Uvedení Páně do chrámu

U příležitosti svátku Uvedení Páně do chrámu se setkaly zasvěcené osoby Latinského patriarchátu v Jeruzalémě a obnovily své řeholní sliby. „Je třeba stále říkat Bohu své „ano“ v konkrétních souvislostech našeho života,“ zdůrazňuje kardinál Pizzaballa.


Jako Abrahám: poutníci, kteří překonali strach

Jednou z mála skupin poutníků, kteří stále přijíždějí do Svaté země navzdory válečné situaci, jsou členové neokatechumenátního hnutí. Vánoce zde prožilo dvě stě poutníků z 25 zemí a na začátku února přijela další skupina členů hnutí neokatechumenátní cesty z Ameriky.


Síla pokory a chudoby

Věřící se shromáždili na hoře Blahoslavenství, aby si opět připomenuli Ježíšovo horské kázání, tolik aktuální i v dnešní době plné násilí a válek.

Zpravodajství

Premiéra: 14.2.2024

Výroba: 2024